De productiematerialen spelen een belangrijke rol bij de productie van padelbatjes. Dit komt omdat de gebruikte materialen sterk genoeg moeten zijn om de krachten van impact en snelheid te weerstaan, maar ook flexibel genoeg om zich aan te passen aan de individuele speler en zijn of haar stijl.

Een van de meest gebruikte materialen bij de productie van padelrackets is koolstofvezel. Daarom proberen we hier antwoord te geven op de vraag “Wat is carbon in padel”, en vertellen we je ook wat de verschillen zijn volgens de k van carbon, wat erg belangrijk is bij het kiezen van je padelracket.

Wat is koolstofvezel en hoe wordt het gebruikt in padelbatjes?

Koolstofvezel is een composietmateriaal gemaakt van zeer fijne en sterke koolstofvezels die samen geweven worden tot een soort gaasweefsel. Dit materiaal staat bekend om zijn hoge treksterkte, lichte gewicht en stijfheid. Deze eigenschappen maken het een zeer gewild materiaal voor de productie van peddelrackets.

Bij de productie van padelrackets wordt koolstofvezel gebruikt om het frame van het padelracket te versterken en steviger te maken. Het fabricageproces begint met het maken van een mal van het blad, dat vervolgens wordt bedekt met een laag hars. De koolstofvezels worden vervolgens in de mal geplaatst en geïmpregneerd met meer hars. Dit proces wordt verschillende keren herhaald totdat het vereiste aantal koolstofvezellagen is gecreëerd.

De reden dat het wordt gebruikt in padelrackets is omdat het grote stijfheid en weerstand biedt aan het frame van het racket, wat zich vertaalt in meer precisie en kracht.

Waar staat de K voor in padel carbon?

Nu we weten welke rol koolstof speelt in padel, is het belangrijk om te praten over de verschillen volgens de k van koolstof. Maar eerst moeten we het hebben over wat deze K betekent in de koolstofvezel van de padelbladen.

De term 3k, 12k of 18k verwijst naar het carbonweefsel dat gebruikt wordt bij de productie van het padelracket. Deze getallen verwijzen naar het aantal koolstofvezels dat in elk garen van de stof verweven zit. Dat wil zeggen, het aantal vezels in elke zoon koolstofvezel.

Elke letter K in de term verwijst naar 1000 koolstofvezels. Zo betekent 3k koolstofweefsel bijvoorbeeld dat er 3.000 koolstoffilamenten verweven zijn in elke draad van het weefsel van dit textiel.

Het carbonweefsel is belangrijk bij de productie van padelrackets omdat het de weerstand en stijfheid van het racket beïnvloedt. Hoe hoger het aantal koolstofvezels, hoe groter de sterkte en stijfheid van het blad. Hoe meer koolstof, hoe hoger de productiekosten van dit koolstoftextiel.

Verschillen naargelang de K van koolstof in padelbladen

Het eerste wat we kunnen vinden als verschil naargelang de k van koolstof is het aantal filamenten in elk koolstofvezelgaren. Zoals we je al hebben verteld, hoe hoger het getal voor de K, hoe meer vezels we zullen hebben, bijvoorbeeld 3K verwijst naar 3000 filamenten en 18K naar 18 duizend filamenten.

Een ander belangrijk verschil tussen carbon k is stijfheid. Een padelracket met meer carbonvezels is stijver, wat invloed heeft op de kracht, geprojecteerde kracht en controle.

Maar dat is nog niet alles, hoe meer koolstofvezel in het padelracket, hoe meer weerstand het biedt. Het zal veel meer spellen met een hogere intensiteit ondersteunen. Als glasvezel of andere materialen worden vervangen door koolstof, wordt het gewicht aanzienlijk verlaagd.

Het laatste verschil, afhankelijk van de carbon k, zit in de prijs. Dit komt doordat koolstofvezel geen erg economisch materiaal is, wat betekent dat hoe meer K we hebben, hoe hoger de kosten van koolstofvezel en dus van de schoepbladen.

3k of 12k obligatie?

De keuze tussen een 3k of 12k carbon stof in een padelracket hangt grotendeels af van de behoeften en voorkeuren van de speler. Het antwoord op de keuze tussen 3k of 12k is dat elk zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Er zijn bijvoorbeeld spelers die liever padelbatjes hebben die veel flexibeler zijn en niet zo stijf. Op dezelfde manier, voor beginners, als je vraagt 3k of 12k carbon? De meest voor de hand liggende keuze is 3K omdat deze peddels niet zo geavanceerd of duur zijn, ideaal voor beginners.

Voordat je beslist tussen 3k of 12k carbon? Probeer beide soorten peddels. Kies vervolgens het exemplaar dat het beste bij je past door de stijfheid en het gewicht te beoordelen, evenals de sterkte. Als je een beginner bent, kun je het beste in stappen groeien, bijvoorbeeld eerst een 3K padelracket en dan een 12K.

12k of 18k obligatie?

Nu komt een andere logische vraag, 12k of 18k obligatie? Beide messen worden beschouwd als de beste op de markt. We zouden kunnen zeggen dat de 12 K padelbats padelbats van gemiddeld niveau zijn, terwijl de 18 K padelbats een meer gevorderd niveau bereiken.

Met 18.000 koolstofvezels per streng bieden 18K padelbladen een hoge sterkte, grote kracht, stijfheid en uitstekende kracht, allemaal bij een laag gewicht. Daarom worden de prestaties beschouwd als een van de beste dankzij de koolstofvezel.

Net als bij het vorige punt moet je niet alleen antwoorden op Wat is koolstof in padel? Maar ook om je behoeften te kennen. Op deze manier kun je erachter komen welk type peddel het beste bij je past door precies te beantwoorden of 12k of 18k carbon? Je kunt ook rekenen op je budget.

Nu je de verschillen tussen de verschillende soorten carbon kent, zul je zeker willen weten wat de beste padelrackets zijn voor elk type spel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hulp nodig?
Chat en Línea